Avignonesi

Viac o vinárstve
Avignonesi

Keď sa v roku 1377 pápež Gregor XI. presťahoval z francúzskeho Avignon do talianskeho Ríma, nasledovali ho spolu s ním jeho verní a rodina. V Taliansku ich pre zjednodušenie začali volať Avignonesi. Tento názov sa zachoval dodnes a zrejme potomkovia týchto pôvodne francúzov dali za dôvod, prečo sa vinárstvo dnes takto volá.

Avignonesi pozostáva zo 4 statkov, kde sa dorába víno a pestujú olivy: Le Capezzine, I Poggetti, La Selva a La Lombarda. Spolu obrábajú 225 hektárov, z čoho 109 tvoria vinohrady a 3 ha olivové háje. Vína Avignonesi pozná celý svet, desiatky rokov patria k tomu najlepšiemu, čo vie Toskánsko ponúknuť a ochutnatním ich vín nikdy nemôžete stúpiť vedľa. Čakať môžete dokonalú harmóniu, hebkosť, skvelý tanín a kyselinku ale predovšetkým dokonalú ovocnosť a nesmiernu štruktúru.