Pivnica Čajkov

Pivnica Čajkov

Tradícia pestovania hrozna a výroby vína vznikla ešte niekedy v 17. storočí a pokračovala v medzivojnovom období, kedy brat starého otca súčasného majiteľa vinárstva pána Uhnáka ako vôbec prvý z Čajkova začal študovať na vinárskej škole v Modre a na Mendelejovej univerzive v Brne.

V 90-tych rokoch prešla rodinná firma búrlivým vývojom a skúšaním rôznych technologických postupov. Každý ďalší ročník, každé nové víno v pivnici ma postupne utvrdzovalo v presvedčení, že jediná úprimná cesta k poctivému vínu vedie cez prírodu a pochopenie Čajkovského terroir. Preto z úcty k predchádzajúcim generáciám považuje Marek Uhnák za povinnosť dorábať „hrdé Čajkovské víno“.

Pivnica Čajkov sa zameriava na už pre daný región tradičnú odrodu Pesecká Leánka, ale pestuje aj Tramín červený, Rulandské šedé, či novošlachtence ako Devín a Dunaj. Vína sú dorábané viac tradičnými postupmi, ponechávané na jemných kvasničných kaloch, také ktoré odrzkarlia terroir a prežijú viac ako 1 rok.