Viňa Tarapacá

Viac o vinárstve
Viňa Tarapacá

Vinárstvo Viňa Tarapacá leží v údolí MAIPO VALLEY a bolo založené v roku 1874 donom F. de Rojas y Salamanca. Ten v tejto oblasti začal pestovať francouzské odrody viniča ako Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc a Semillon.

Nová éra vo Viňa Tarapacá nastala po roku 1992, kedy do nej majetkovo vstúpilo významné čilské konzorcium Fósfor Holding. Postupne bolo vysadených 600 ha nových vinohradov v nejprestížnějších čilských vinárskych lokalitých. Vyráběná vína sú silno reduktívne. Pre biele vína su charakteristické svetlé, svieže farby, odrodovo typické vône a chuť s pikantnými kyselinami. Červené vína sa vyznačujú sýtymi farbami, plnou ovocnou trieslovinovou chuťou a majú aj vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín sú priaznivo ovplyvňované ležaním v dubových sudoch. Narastajúci objem exportu vín z Viňa Tarapacá odráža nárast ich obľuby nielen v Amerike, ale aj v Európe.